02 دی 1403

  • 1400/02/25
  • - تعداد بازدید: 97
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت بزرگداشت روز جهانی خانواده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رییس مرکز بهداشت استان فارس، ضمن گرامیداشت بیست و پنجم اردیبهشت، روز جهانی خانواده گفت: خانواده تأثیرگذارترین نهاد تربیتی در پرورش سرمایه ‌های انسانی است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رییس مرکز بهداشت استان فارس، ضمن گرامیداشت بیست و پنجم اردیبهشت، روز جهانی خانواده گفت: خانواده تأثیرگذارترین نهاد تربیتی در پرورش سرمایه ‌های انسانی است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «عبدالرسول همتی» آمده است:

کودکی ما در کنار پدر و مادر سپری می ‌شود؛ در خانواده، از پدر، مادر و بزرگترها، چگونه زندگی‌ کردن را یاد می‌ گیریم. خانه می‌شود کلاس درس و اعضایش معلم. معلمانی که شیوه زندگی را با تجربیاتشان یاد می‌ دهند و امتحانش را جامعه می‌گیرد. طبیعتا میزان موفقیت فرد در جامعه نشان‌دهنده شیوه درست تربیت در خانواده است.

خانواده، نهادی است که با وجود تحولات اساسی جامعه، در اهداف و کارکردهای خود ثابت مانده و هنوز در همه جوامع اهمیت اساسی دارد. خانواده، مناسب ترین نظام برای تأمین نیازهای روحی و معنوی بشر است و بهترین بستر را برای تأمین امنیت و آرامش روانی اعضا و پرورش نسل جدید فراهم می آورد.

جایگاه معنوی خانواده به عنوان تأثیرگذارترین نهاد تربیتی در پرورش سرمایه‌های انسانی از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ به نحوی که در آموزه‌ های دین مبین اسلام، سلامت اجتماعی و صلابت هر جامعه‌ای مرهون وجود خانواده‌ های سالم و با تقواست.

خانواده پایه گذار بخش مهمی از سرنوشت انسان است و در تعیین سبک و خط مشی زندگی آینده، اخلاق، سلامت و عملکرد فرد در آینده نقش بزرگی بر عهده دارد.

مجمع جهانی سازمان ‌ملل بر اساس قطعنامه شماره 237 که در بیستم سپتامبر سال 1993 میلادی به تصویب رسید، پانزدهم می برابر با 25 اردیبهشت را روز جهانی خانواده اعلام کرده است. همه ساله چنین روزی به عنوان روز جهانی خانواده در کشورهای مختلف گرامی داشته می‌ شود. اقدامات و فعالیت های اصلی این روز شامل ارتقای درک از هدف روز جهانی خانواده، ارتقای توجه به خانواده در سیاستگذاری در سطوح ملی، منطقه ای و جهانی، فراهم آوردن خدمات اساسی در حوزه خانواده و سیاست خانواده در سازمان ملل متحد، نهادهای بین دولتی، برقراری ارتباط و گفتگو با دولت ها، نهادهای مدنی و بخش خصوصی در زمینه امور خانواده و پشتیبانی و ارتقا سیاست ها و برنامه های خانواده در قوانین سراسر کشورها است.

هدف از برگزاری گرامیداشت روز جهانی خانواده، توجه جوامع جهانی به اهمیت خانواده به عنوان اصلی ‌ترین رکن جامعه و برطرف کردن مواردی است که در دنیای امروز، این کانون گرم زندگی را تهدید می ‌کند. علاوه بر آن، روز جهانی خانواده، فرصت مناسبی است برای ارتقای سطح آگاهی عمومی در زمینه مسایل حوزه خانواده و بسط آن در جوامع مختلف است.

بی تردید، مقابله با شرایط غیرمعمول، مستلزم تغییرات برنامه ریزی شده است. این روزها به واسطه جولان دادن ویروس کرونا، آموزش حضوری جای خود را به آموزش مجازی داده و نقش والدین در بهبود مراحل یادگیری فرزندانشان در هر رده سنی، برجسته ‌تر شده است، چرا که والدین در این بازه، از یک سو باید مراقب کودک خود در مواجهه با آسیب ‌های فضای مجازی باشند و از سوی دیگر، برنامه روزانه برای یادگیری فرزندشان تدوین کرده و برای آموزش مجازی فرزندانشان وقت صرف کنند.

به تازگی، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (UNICEF) نیز به والدین توصیه کرده است تا سهولت در گفت‌ و گو، آموزش آهسته، مراقبت از کودکان در فضای آنلاین و ارتباط با مراکز آموزشی را هم مورد توجه قرار دهند و برنامه منظم روزانه برای فرزندان خود تدوین کنند.

خانواده مطلوب خانواده ای است که پدر و مادر هنر شنیدن به فرزندانشان را در خود تقویت کنند تا هر چه بیشتر به دنیای فرزندان نزدیک شوند و بر آن اثر بگذارند.

باید بپذیریم که دنیا در دوران کرونا و پس از کرونا، وارد یک زیست بوم جدید شده است و تمامی افراد باید زندگی در این زیست بوم را فرا گیرند.

دکتر عبدالرسول همتی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رییس مرکز بهداشت استان

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,مناسبت های بهداشتی
  • کد خبری : 41365
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید